confuzia de prima zi

M-am trezit gîndindu-mă la tenebre. Pe last.fm curge the bitter end de la placebo. Îmi fac calcule – adun, scad, multiplic – trebuie să merg la toate concertele! E aşa frumoasă ziua asta… şi-s singură-singurică pentru că Puştiu este la office, ocupat şi stresat iar eu tare-aş mai petrece primăvara. S-o întîmpin ţopăind. Probabil că o sa lucrez/citesc/mă uit la un film.

Am pierdut plăcerea şi noţiunea de mărţişor. Parcă nu mai are farmecul de atunci şi totuşi sunt entuziasmată de vremea tricourilor şi a converşilor cu şosete subţiri. Banalul zilelor de martie-aprilie şi pomii înfloriţi şi dimineţile perfecte la care visăm cu toţii, cu adieri şi miresme şi lumini care pălesc în perdele bordate manual, sarafanele cu flori, eşarfele subţiri şi poncho-urile. Renaşterea. Pastelurile, versurile de dragoste, plimbări tîrzii, îndrăgostiţi, nefericiţi … cu toţii prindem viaţă.

Nu-mi vin poveşti. Poate pentru că le caut prea mult. Visez mult în perioada asta şi mă înspăimînt de cît de incapabilă sunt cîteodată. Mă plîng şi plîng. Promit şi plec. Întorc  spatele, plec ceafa în bătaia vîntului şi îmi inchid mintea şi sufletul. Inima îşi împleteşte ventriculele şi venele îşi fac nod marinăresc. Să nu mai pătrundă nimic în ţesuturi, în amintiri, în mine. Număr bobi de nisip păstraţi pe papucii de plajă şi scot pălăria din dulap. O probez ca pentru prima oară şi dansez. Pentru că visez mult… în dansul meu se împletesc buclele-mi perfecte cu mînile tale, cu faţa ta, cu tine. Intuition. Nu ştiu dacă să mă încred în …

Caut poveşti netrăite, visate, iubite. Nu le găsesc. Orbesc. Sunt o cîrtiţă care sapă în neştire.

M-au dezamăgit mulţi oameni în ultimul timp… şi la capitolul ăsta am încetat să lucrez.

Să vedeţi scurtmetrajul Valuri al lui Adrian Sitaru.

Acum mă duc să-mi fac un cockteil cu cafea, lapte, îngheţată şi scorţişoară…

Să aveţi soare !

!!! vreau să cîştig la Roblogfest !!! orice! stau prost la capitolul satisfacerea orgoliului şi la capitolul relaxare! dar stau bine la capitolul sănătate!


9 responses to “confuzia de prima zi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: