nes cu apă rece

Pe sistemul mă îmbăt cu apă rece mi-am făcut o cană cu nes (rece) ca să nu pic de somn. E slăbuţ ca să pot dormi la noapte. Şi nu foarte dulce ca să nu mă ia bîţul.

Azi am constatat cu stupoare că nu mai fac parte din categoria femeilor „număr universal” sau S. Am depăşit cu puţin aşa că am pus oftînd rochia la raft.  Am respirat adînc şi am păşit afară. O frumuseţe de rochie! Număr unic. O splendoare în vitrină. Visul unei femei.

vanity-kelley-stengeleSunt o persoană pofticioasă care nu poate să ţină un regim. Cînd mi se interzice ceva atunci mă apucă. Şi uite cum s-a dat evergreena pe salate. Uffa!  Prefer să alerg 10 km şi să mănînc pizza după 22:00. Curajul şi avîntul mă vor ţine fix doo zile. Va veni ziua cînd voi sta din nou la coadă la şaorma, fericită. E o împlinire să mănînc ce-mi pofteşte sufletul la orice oră.  O să mă accept aşa cum sunt, număr puţin peste cel universal şi va veni ziua cînd voi realiza că rochiţa aceea era îngrozitoare. Momentan rochia e superbă şi eu mănînc salate. Momentan mă duc la raionul de M.

Şi cine a făcut sistemul că tre să ai cu 10 kg mai puţin decît înălţimea s-a înselat. Eu am 1.63 şi 52 de kg (blush). Ar trebui să ating perfecţiunea…

Mi-am dat comandă de ochi noi. De această dată unii cu care pot să înot. Ceea ce înseamnă că nu o sa mai ating străinii din mare şi că nu o sa mai bîjbîi ca hîrciogul. Ceea ce înseamnă că o să mă uit tandru după Puştiu care înoată ca un siren şi n-o să mai mijesc ochii. Ceea ce înseamnă că o să mă uit chiar la Puştiu nu la vreaun obez leşinat. Ba o să port ochelari de soare şi-o să văd pe unde merg.  Ce să mai? Fericire. Aproape c-am uitat de rochiţă.

Revin la nes.

Eu de cîte ori frec (nu rîdeţi) nes-ul (pînă se face crema aia omogenă) îmi amintesc de perioada imediat după 1989. Cînd veneau musafirii şi la orice oră beau nes. Îmi mai amintesc că eu făceam toate nesurile, chiar de erau 10. Îmi plăcea să amestec, dar mai ales îmi plăcea cînd turnam atîta apă cît să nu se inunde ingredientele şi tata mă felicita pentru reuşită. Aşa fericită mă făcea gestul lui!

Vă imaginaţi că toţi care veneau cereau nes, nu cafea.  Ziceai că beau cine ştie ce vin din 1900, aşa se umflau în pene. Normal că beam şi eu cu ei într-o ceşcuţă albă şi mică şi mă dădeam şi eu ca om mare. Pe lîngă nes le mai goleam şi paharele de vin ori bere. Om mare, nu glumă! Pofteam musafirii afară pe şapte cărări şi bîlbîind o poezioară.

Închei. Mă duc să-mi fac o salată.

Pentru azi.

Reclame

9 responses to “nes cu apă rece

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: