cubul rubik şi existenţa mea

Nu am fost niciodată capabilă să rezolv acest cub. Mi-aduc aminte de Pursuit of happiness unde Will Smith îl face în mai puţin de un minut (parcă) şi atunci mi-am zis: „Evergreen, nu ai cum să fii fericită vreodată dacă nu poţi face un cub ca ăsta!” Apoi mi-am adus aminte că fericirea e un lucru mărunt.

Recunosc, nu am fost niciodată bună la ştiinţele fixe şi nici la capitolul răbdare aşa că de fiecare dată cînd am început să-l fac am lăsat baltă activitatea după fix 5 minute de enervat maxim.

Normal că după ce termin de scris asta cineva-mi va spune că e easy like sunday morning să rezolvi drăcia, trebuie doar să calculezi probabilităţile … bla bla bla, aici m-a pierdut de tot.

De aia am făcut jurnalism. Să scriu despre oamenii care fac cuburi rubik în 10 secunde, nu să-l fac eu. Şi de asta fac regie de film. Să fac filme despre oameni care fac cuburi rubik şi apoi se sinucid. Eh, nu-s un munte de optimism… de fapt aici voiam să ajung. Frămîntările mele creative în jurul acestui cub.

Cam aşa e şi cu filmul ăsta de-l montez (încă). Nu ştiu cînd a apărut cubul ăsta. Începusem cu o bere şi acum dă-i şi bagă cu un nemernic de cub şi aici îmi amintesc de mizeriile alea de filme, care mi-au plăcut în perioada respectivă: Cube, Hypercube care era Cube II şi Cube Zero şi era vorba de nişte oameni prinşi într-un cub din care nu puteam ieşi. Mai mult, era şi plin de capcane. Şi oamenii ăia deştepţi calculau şi vă daţi seama… ieşeau, parcă.

Aşa că, dacă viaţa cuiva ar depinde de mine şi de un cub mai bine şi-ar lua adio.

foto: img.yuppy.ro/


6 responses to “cubul rubik şi existenţa mea

 • provinciala

  nici un bai! nici eu nu inteleg la ce ajuta cubul ala mai departe de a studia cum se sinucid oamenii incercand sa il rezolve.

 • trifoi

  ah, ador filmul „Cube”. Celelalte doua, not so much. Dar „Cube” l-am vazut de vreo 20 de ori (fara gluma), pe HBO. Acum astept sa vad „Splice”, recent lansat, al aceluiasi regizor canadian 🙂 Tipul e bun!

 • Bogdan T.

  Hehe, daca incerci sa privesti in ansamblu sunt niste cifre covarsitoare asa ca n-ar trebui sa iti bati capul prea mult.
  Cubul are 43,252,003,274,489,856,000 configuratii posibile insa exista O SINGURA POSIBILITATE de a avea cate o culoare in intregime pe fiecare din fatete.

 • angela ribus

  Draga mea. Cubul, stii bine, iti poate fi aliat.
  Nu vorbesc de cuburile ALTORA.
  Creeaza-ti propriul cub si ai sa vezi ce la indemana te simti. Poti sa-l numesti oricum, cub e o denumire generica. 🙂

  Te citesc si iar imi place cum scrii.

 • Azul

  Macar stiu la ce sa se astepte :)))

 • reactoru'

  Ahh , pentru moment am crezut ca am gasit un tutorial , o schema , ceva despre cum sa rezolvam kubul cu pricina . N-a fost sa fie , deci i-l ‘rezolvam’ ca si pana acum , i-l demontam si-l montam la loc gata rezolvat 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: