Milan Kundera

Milan Kundera scrie pentru sufletul meu! Nu pot reda citate, nu pot decât să vă spun despre starea pe care mi-o creează rândurile sale. O stare de tumult interior, de angoasă emoţională şi de multe întrebări. Toate capătă savoarea incertitudinii, dar şi plăcerea vieţii.

Savurez „Ignoranţa” puţin câte puţin, cât să mă umplu. Şi a venit la momentul oportun, momentul în care decid dacă să-mi părăsesc ţara sau să rămân s-o iubesc de aici de pe pământul meu. Oamenii care pleacă nu renunţă la dragostea de pământ, ba mi se pare că ea creşte direct proporţional cu timpul petrecut departe. Oamenii care rămân o iubesc evident şi-o critică şi mai cu foc.

Milan Kundera este printre autorii mei preferaţi. Nu mă întrebaţi poveşti anume sau citate din el, că nu ştiu. Îmi amintesc frânturi… dar de câte ori pun mâna pe carte mă cuprinde o stare anume… şi pentru starea aia îi mulţumesc.

Dacă tot sunt la capitolul recomandări, îmi permit să vă recomand şi filmul ăsta.

>.<


5 responses to “Milan Kundera

 • Milan Kundera - Ziarul toateBlogurile.ro

  […] Milan Kundera Thu Oct 07, 2010 13:44 pm Milan Kundera scrie pentru sufletul meu! Nu pot reda citate, nu pot decât să vă spun despre starea pe care mi-o creează rândurile sale. O stare de tumult interior, de angoasă emoţională şi de multe întrebări. Toate capătă savoarea incertitudinii, dar şi plăcerea vieţii. Savurez “Ignoranţa” puţin câte puţin, cât să mă umplu. Şi a […] […]

 • forevergreen

  Pe Kundera nu l-am citit, mi-am propus, dar n-am ajuns sa o fac.
  Legat de parasitul tarii e greu de dat sfaturi. Mai devreme am intrat pe blogul unui roman din Canada unde n-am mai intrat de luni de zile. Sunt poze de la un party, totul de vis! 🙂
  Daca ti-as povesti insa cate povesti cu romani chinuiti prin strainatatzuri,stiu, poate te-as deprima…la urma urmei, decizia iti apartine!
  Mie imi place strainatatea pe termen scurt, dar pentru voi se pot deschide alte usi, poti sa incerci, la urma urmei!

 • Liviu M.

  Eu iti recomand asta:

  Succes!

 • Roxy

  E superba Ignoranta, mai ales ca e vorba de un exil, unul fata de propria persoana. Nu trebuie decat sa avem grija ca „acasa” sa nu se goleasca de continut… Indepartarea de casa poate aduce multe beneficii uneori…
  Iti recomand cu caldura si Identitatea, daca nu cumva ai citit-o deja…
  O zi perfecta!

 • Adelina

  „… nu pleca” de Douglas Kennedy
  „Vulturul Insangerat” de Craig Russell
  Sunt carti bune. Prima descrie viata unei absolvente de Harvard si a doua e o carte politista cu putina istorie de-a germaniei,mm ritualuri criminale insipirate de vikingi. Le-am citi de curand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: