Dacă aș ghici în bobi

Am aflat de la Blogatu că se desfășoară un concurs pe placul meu: Tu ce ai vrea să știi dacă ai putea vedea viitorul.

Dacă ar fi să întâlnesc peștișorul de aur i-aș cere să mă lase să arunc un ochi în viitor. Să zicem, peste 20 sau 30 de ani ca să-mi confirm sau infirm anumite teorii. Asta dacă 2012 nu ne rupe-n două pe toți.

Odată, mai demult, am fost la o ghicitoare. Ghicea în cărți. Tot ce mi-a spus a fost de-a-ndoaselea, nu s-a adeverit nimic. Ba, ne-a spus tuturor fetelor că o să ne căsătorim, o să fim fericite și o să avem bani. Nimic din toate astea nu s-a adeverit. Ghicitoarea a înnebunit între timp.

Aș da în bobii mei și aș căuta viitorul în toate domeniile de interes public, că doar nu-s egoistă. Și aș începe cu ce ne doare cel mai tare, politica.

Aș vrea să văd în câți ani se va redresa economia țării și sub conducerea cui, asta dacă se va redresa vreodată. Eu sunt convinsă că nici psdu și nici pdlu și nici xyz oricare ar fi el, partidul, nu va renunța la interesele proprii. Partidul se schimbă, dar rămân aceleași caractere. În concluzie, aș vrea să văd schimbarea politică și cum arată oamenii de acum, atunci.

Aș vrea să văd cum ne influențează înmulțirea aceasta rapidă a prietenilor noștri de-o viață, rromii. Poate se schimbă numele țării în RRomânia și vom avea nevoie de taxă de protecție de la cămătarul șef pentru a ieși din bloc. Imnul național ar fi: Dușmanii nu au valoarea mea și moneda ar fi dinți de aur. Restul vă puteți imagina singuri, eu nu pot să merg mai departe în acest coșmar.

Desigur, m-ar interesa dacă încălzirea globală e un bullshit și dacă oamenii pot dezvolta branhii. Tot în această sferă, aș vrea să știu cum stăm cu teleportarea și criogenizarea și dacă bărbații pot da naștere copiilor, asta da evoluție medicală. Leacuri pentru coșuri și cancer, ce ne preocupă și acum.

Sunt curioasă să văd în ce se dezvoltă generațiile teribile de acum. La emo nu mă refer, că nu cred că apucă, dar la oamenii în care ne punem speranțele în fiecare zi. Aș vrea să văd dacă-s spălați pe creier sau evoluați, dacă mai există spiritualitate și sentimente sau dacă totul se transmite via vreun gadget revoluționar menit să iubească în locul tău.

Mă interesează și cultura. Ce filme românești domnesc peste ani și ce actori mari vor fi regretați prea târziu și nu numai. Pictori, muzicieni, scriitori contemporani care nu-s băgați în seamă acum, probabil că peste 30 de ani vor fi adulați. Asta în contextul în care (repet) mai există emoții.

Aș analiza oamenii din jur. Dacă se schimbă modul de gândire sau au ajuns la nivelul 50 al conștiinței, cum se comportă și cum trăiesc, ce mănâncă, la ce se uită la televizor, pe cine iubesc și cum… dacă mai cred în Dumnezeu sau a rămas doar un joc pe calculator și dacă mai rămâne frumusețe în ei.

La final m-aș căuta pe mine. Să mă văd cu riduri și probabil cu câțiva copii pe care nu-i înțeleg. Să văd dacă iau vreun Oscar sau mă rătăcesc și eu în sistem. Dar cel mai important, aș căuta să văd dacă-s fericită.

Aceasta insemnare participa in concursul organizat de RCA ieftin.

Dupa ce se valideaza comentariile ma puteti vota aici.


12 responses to “Dacă aș ghici în bobi

 • Anca Hotineanu-Stoina

  Şi eu sunt tare curioasă în ceea ce priveşte evoluţia celor spuse mai sus… Dar TARE curioasă.

 • vacitim

  In mare parte, te-as ruga sa imi spui si mie despre ce ai aflat, cu un amendament totusi: nu vreau sa stiu daca barbatii vor putea sa nasca :d 😛

  Cat despre fericire, poti fi oricand fericita…depinde numai de tine 🙂
  eu…daca as putea sa dau in bobi…la modul incare ai scris tu…as vrea sa fie in trecut, sa ii vad pe cei care nu mai sunt si sa le ascult mai bine cuvintele.

 • Dacă aș ghici în bobi - Ziarul toateBlogurile.ro

  […] Dacă aș ghici în bobi Fri Oct 29, 2010 19:28 pm Am aflat de la Blogatu că se desfășoară un concurs pe placul meu: Tu ce ai vrea să știi dacă ai putea vedea viitorul. Dacă ar fi să întâlnesc peștișorul de aur i-aș cere să mă lase să arunc un ochi în viitor. Să zicem, peste 20 sau 30 de ani ca să-mi confirm sau […] […]

 • Liviu

  1. sa stii ca eu te votez. si chiar am vrut sa-ti iei si corsa.:)
  2. hai sa ne/recunostem putin, Desteapta-te romane aduce usor, tangential cu ” dusmanii n-au valoarea mea.
  3. in viitorul tau as vrea sa stiu cine ma va iubi la timpul trecut 🙂

 • Aditza_varutza

  E interesant ce vrei tu sa vezi in bobi si totusi … cred ca asta ar interesa pe cei mai multi dintre oamenii de bun simt.
  Subscriu ideilor tale si sper sa reusim intr-o buna zi sa aflam ce ne dorim sa aflam.

 • piticugras

  eu am vazut viitorul.
  calmeaza-te, concursul RCA e o tampenie. preferam un concurs „cauciucuri de iarna” si votam.

  mai mult, vreau sa razi iar si sa iti cauti costumul de floare. sa sa mai lasi dracu prostiile. si mai vreau sa ne batem in filme.

  asta e viitorul.

 • Evergreen

  Pitic, si daca castig? a a a a ? 😀

  ne batem in filme. ia si vezi anything else. io o sa caut sud coreene. daca nu ai vazut thirst, vezi-l.

  :*

 • piticugras

  thirst e cumplit de prost si american… mai degraba am apreciat „alone”.. ba chiar am fost ingrozit cum trebuie.

 • Evergreen

  nu e la fel ca celelalte, dar e ok. park contrazice toate filmele cu vampiri.

  care alone? ba pitic, nu-mi da de groaza… ca nu ma uit

 • piticugras

  cand am zis de filme m-am referit la progeniturile mele vs. ale tale. nu la TV.

 • Evergreen

  Aaaaaaaaaaaaaaaaaa… ma iei asistenta de regie 🙂

 • مهیار

  @ Piticugras & Evergreen:
  Filmul : „Oldboy”,
  Este cel mai tare film care am vazut,
  Top IMDB! and not nonsense! 🙂
  @ Evergrim (A.K.A: Evergreen):
  bai ce sa zic, tare!
  imi place ce ai scris dar totusi nu inteleg un singur lucru, oare chiar iti pasa ce ar face PSD, PDL, PNL, PD, PLM, KKT si alte partide!?
  who give’s a flying fuck!?
  toti sunt niste idioti care ar merita sa facem sapun din ei…
  mai degreaba stick to the part that relates to your future and success si poate vezi si tu unele chestii care o sa fie inventate sau folosite pe vremea respectiva si iei si tu un copyright rights pe numele lor sa te faci si tu bogata!? ah!?
  🙂
  cu toate astea cea ce nu vreau sa vad:
  – sa nasca barbati.
  – daca sunt fericit sau nu, tu poti sa vezi daca vrei.
  si insfarsit daca mai canta trupa „Voltaj” ca daca si atunci o sa cante atunci sa organizez un Assault prin vremea noastra sa scap lumea de ei.
  you’ve got my votes!
  best of luck!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: