Hei tată, sunt eu…

Și nu am ce să-ți spun… Doar că aici ninge frumos și-mi place.
Au aprins luminile în oraș, oamenii zgribuliți și mohorâți bat din picioare să și le încălzească. 102-ul e același cum îl știi, doar că acum sunt și autobuze noi. Copiii sunt cei mai fericiți, patinoarele pline, gheață cât cuprinde și trafic care scoate câțiva peri albi.

Eu… cresc, nu în înălțime, ci în experiențe de viață. Probabil că ar fi fost frumos să-mi fii alături, însă nu te condamn pentru drumul ales. M-am împăcat cu plecarea ta și lacrimile s-au zvântat.

Nu te-am vizitat de multă vreme. Știi, nu-mi plac cimitirele. Poate doar în vizită la necunoscuți… să le citesc poveștile înșirate pe cruci, să le privesc fotografiile și să mă plimb absentă printre ei.

Îmi pare rău că nu am mai venit, dar nu știu cum se face că timpul meu nu e niciodată suficient. Și plus de asta nici n-aș ști ce să-ți spun, probabil ar fi același ritual de aprins lumânările și pus flori în vază. Tu nu-mi răspunzi, iar eu am obosit să vorbesc cu cimentul.

Oricum, ascult Scrie în stele și mă gândesc la tine. Nu știu dacă te ajută asta acolo unde ești, pe mine mă ajută aici pe Pământ. Nu vreau să mi te imaginez captiv în pământ, ci viu și frumos așa cum erai cândva. Iernile geroase când ieșeam la săniuș, mirosul de portocale din palmele tale și măiestria cu care făceai florile din coji, obrajii tăi roșii, râsul tău copilăresc și ochii tăi curați.

Hei tată, sunt eu… copila ta. Am crescut. Am devenit femeie. Am multe să-ți spun, dar aștept momentul când ne vom întâlni. Să nu cumva să ne plictisim unul în compania celuilalt…

Hei tată, îmi lipsești, dar a devenit obișnuință.

Hei… noi ne pregătim de sărbători. Sper că și la tine e lumină.

 


15 responses to “Hei tată, sunt eu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: