Ce rămâne – partea II

Oamenii au cufărașe. Pictate cu flori. Din lemn de santal. Frumos mirositoare. Cufărașele le depozitează în dulăpioare. Construite cu mânuțele lor. Cu timpul lor. Cu dragostea lor. Cufărașe cu bucăți de suflete.

În cufărașe păstrează anumite lucruri primite în dar de la oameni. Unele daruri sunt minunate, altele sunt negricioase și bine că-s închise.

Am și eu cufărașe. Pe fiecare am râcâit o inițială. Fiecare aparține cuiva – un om cu care mi s-a intersectat cărarea și pe care (slavă memoriei) nu l-am uitat. Și-s oameni pe care-i știu de-o viață, oameni pe care i-am văzut o zi la mare, oameni cu care am conviețuit ani la rând, oameni cu care am dormit o noapte, oameni cu care am dansat în club…

Am tot cernut emoțiile cât să-mi rămână o senzație de bine, o urmă de -zâmbet, o adiere blândă, în ciuda unui final nefericit cu tente de melodramă. Pe alocuri mi-a reușit. Încă mai lucrez la asta, dar depozitul arată surprinzător de bine. Ca o livadă de cireși înfloriți.

-Nu-mi plac finalurile. Cum nu-mi plac despărțirile. Am mai spus. Nici măcar cele cu te pup, ne vedem mâine. Ah, nu-mi plac oamenii care nu se întorc măcar o dată să-mi facă din mână sau să-mi zâmbească sau măcar cu ochiul, deși eu bat greu la distanță… mhm, dar asta într-o altă însemnare.-

Mi-era dor să conduc. Dor dor dor! Cine-ar fi crezut asta?
Am început filmările. Îmi curge energie prin vene. Și entuziasm. Și dor de filme.
Nu-s în echilibru, dar mă descurc pe firul vieții mele. Când simt că pic, mă agăț de câte un umăr… și-o bere. Și mă redresez. Când mă ia dorul deschid câte un cufăraș, miros florile de cireș, închid și avanti!

HugsLovePeace
>.<


8 responses to “Ce rămâne – partea II

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: