Pe toți dracii!

Mi-am pus pelerina evergreenească ce are puteri supermegacalifragilistice, adică fantastice și nu mă atinge nimic, dar absolut nimic, parcă mi-s din fier ruginit pe alocuri, dar suficient cât să mă apere de eventualele atacuri inamice.

Mi-am pus și ciubotele roșcatei cu puteri minunate, care-mi poartă pașii pe drumurile alese de mine și nu de alții și care-s comode, nu fac bătături și nici nu îmi umflă picioarele și da, după cum ați bănuit, sunt roșii, simple, din piele de dinozaur din era de foc.

Mi-am pus și pălăria cu pana corbulului în partea stângă, îmi coafează ținuta de gală ce-o port de-o vreme încoa’, doar-doar sărbătorim vreo aniversare, vreo chindie că tălpile-mi dănțuie deja și eu număr în gând a vals vienez.

Pe toți dracii! Oamenii aberează constant, dar unii aberează cu spor. Eu fac parte din cei care pur și simplu aberează ca și cum aș fluiera a pagubă, dar nu fluier în casă că mă ceartă mama și crăp oglinzile și am șapte ani de ghinion și se arde hardul pe care am brutul de la unul din documentare. Ptiu, scuip între sâni. Să nu mă audă Fortuna că m-a fript!

Îmi dau în cărți. Și zice drum de seară. Ia, fir-ar el al dracu de drum că nu mă potolesc? Dar pingelele-mi ard! Cică să fiu sălbatică, dar ce eu m-am născut în junglă sau în capitala devenită europeană? Sunt sauvage. Nah! Vino la mine să bem o sticlă de vin cu fundul pe bordura ăluia, pusă și scoasă de nenumărate ori, dar ce contează? Vinul să fie. Și-am să și fumez cu tine. Un cui-două, după care-am să fug în casă. La trei. Poc. Sting lumina. Și adorm instant.

Scriu poezii. Sunt acrișoare. Ca firele de viță de vie. Alea ondulate. De le mâncam vara când o ardeam rural la bunici. Le rup în bucățele așa cum rupi fotografia cu fostul după ce afli că e combinat cu una mișto, dar nu mai mișto ca tine. Le lipesc la loc așa cum te împaci tu cu el, că deh, aia a fost o partidă proastă. Mă fălesc cu ele și le arunc la coș. Așa cum facem toți cu viețile noastre.

Pe toți dracii! Se făcu doișpe. Iară mâine la cinci jumate cânt cucurigu în urbele adormit.

La mulți ani frumoși, Nonette!!!

hugslovepeace
>.<

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: